Yleinen

Vuoden työreissu Fuengirolassa Espanjassa

Buenas tardes!

Tästä se alkaa vuoden seikkailu Fuengirolassa Espanjan auringon alla. Oikeastaan olen ollut täällä jo pian neljä viikkoa, mutta alkuun oli sen verran hässäkkää, että ei ehtinyt blogia käynnistelemään. Nyt arki on jo tasaantunut sen verran, että ehtii jo kirjoitella tarinoita kaikesta mahdollisesta. Ajattelin raportoida tänne blogiin käytännön asioita, mitä Espanjaan muutto vuodeksi vaatii ja mitä kaikkea pitää hoitaa. Millaista on työelämä täällä ja mitä kaikkea muuta tässä vuoden aikana ehtiikään touhuilla.

Vuoden reissu

Olen tullut Fuengirolaan vuodeksi töihin, jonka jälkeen palaan takaisin Lahden konttorille. Käytännössä olen vähän niinkuin etätöissä täällä ja toivottavasti saan samalla myös omaan työhön uusia näkökulmia ja opin myös paljon uusia asioita. Kielitaidon kehittäminen olisi yksi hyvä lähtökohta, kun täällä ei tunnus englannila kovin pitkälle pärjäävän.

Vuosi on jo sellainen aika, että siinä ehtii hyvin tutustumaan paikalliseen työelämään ja kulttuuriin. Tarkoitus on alkuun tutustua tähän lähialueeseen ja sitten myöhemmin kierrellä vapaapäivinä myös pidemmällä Espanjassa. Täällä riittää paljon mielenkiintoisia paikkoja, joten vapaa-ajan ongelmia ei varmasti tule.

Näkymää Fuengirolan rannalta

Mediakin kiinnostui

Olin ehtinyt viettämään vain muutaman päivän Espanjassa, kun Etelä-Suomen Sanomien toimittaja oli bongannut minun somepostauksen tästä reissusta ja halusi tehdä aiheesta jutun lehteen. Suostuin toki haastatteluun, kun ajattelin sen voivan inspiroida myös muita ihmisiä ja ainakin tarinana varmasti ihan mielenkiintoinen.

ESS:n lehtijutusta kului muutama päivä, kun Iltasanomien toimittaja soitti ja hänkin halusi tehdä aiheesta omaan mediaansa jutun. Melko samanlaisella tarinalla siinäkin mentiin, mutta vaikeampi oli arvioida hintatasoa ja kaikkea muuta käytännön asiaa, kun ei ollut vielä oikein tarkasti ehtinyt asioihin tutustumaan. Näistä molemmista artikkeleista tuli varsin paljon positiivista palautetta sosiaalisen median kautta.

Oikeastaan ihmisten suuresta kiinnostuksesta päätin perustaa myös tämän blogin, jossa voin päivittää kuulumisia ja avata tarkemmin elämää täällä aurinkorannikolla.

Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin asumiskuvioista ja kämpän etsimisestä, joten palataan pian astialle! 🙂

2 Comments

  • Katja

    Mahtista Niko!
    Kiva kun laitoit blogin tulille, mukava seurata sun elämää tämänkin kautta! 🙂

  • Heidi Niemi

    Enemmän kuvia kiitos ja yksityiskohtia. Elämisestä, olosuhteista, hintatasosta, paikallisten suhtautumisesta sinuun ja jne. Näistä olisi kiva kuulla. Lisäksi sitä videoblogia odotan. Silleen että sulle sais esittää kysymyksiä mihin sitten voisit vastata niissä sun lähetyksissä samalla kun kerrot elämästäsi siellä ja vertaat kaikkea suomeen. Tsemppiä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *