Yleinen

Vierailulla Malagassa ja katsomassa kuuluisia jouluvaloja

Eilen kävimme vierailemassa Malagassa, kun pitihän ne kuuluisat Malagan jouluvalot käydä katsomassa. Malaga on helposti saavutettavissa täältä Fuengirolasta, kun junalla pääsee edullisesti kulkemaan ja junia menee useamman kerran tunnissa. Matka kestää noin 45min ja hintaa tuolle yhdensuuntaiselle junalipulle tulee 3,70e.

Malagassa riittää nähtävää useampaankin reissuun, mutta tällä kertaa oli ajatus käydä katsomassa vähän taidetta, syödä hyvin ja nähdä jouluvalot. Ensiksi suunnattiin taiteen pariin, juna-aseman välittömässä läheisyydessä sijaitsee Centro de arte contemporáneo de Málaga, jossa on tarjolla ilmaisia näyttelyitä. Tässä muutama maistiainen tuolta.

Näyttelystä
Taideteos

Taiteen jälkeen siirryttiin maistelemaan tapaksia La Taberna del Pintxo Larios ravintolaan. Tarjolla on erilaisia leipiä, joiden päällä liha ja kasvistäytteitä. Kaikki nämä pienet syötävät maksoi noin 2e/kpl ja siinä mielessä isommassa nälässä tulisi äkkiä paljonkin hintaa. Itse maistelin vain muutaman ikäänkuin välipalana. Kylmiä leipiä voi hakea ravintolan sisältä buffetista ja lämpimiä versioita tarjoillaan suoraan pöytään. Lopuksi tarjoilija laskee laskun summan sen mukaan, kuinka monta tikkua on lautasen reunalla. Jokaisessa leivässä on aina yksi värikäs tikku kiinni.

La Taberna del Pintxo

Varsinainen illallinen käytiin syömässä Kortxossa. Tämän suhteen odotukset oli aika korkealla ja ihan ei odotukset täyttynyt. Palvelu oli toki erinomaista ja tarjoilija piti todellakin huolta siitä, että kaikki sujuu hienosti ja kertoi myös jokaisen ruoka-annoksen sisällöstä tarkemmin. Söin mustekala-annoksen, joka sinänsä oli ihan hyvää mutta ei kuitenkaan aivan parhainta mahdollista. Voisin kuvitella, että Malagasta löytyy myös parempia paikkoja.

Ruoka-annos
Alkupalat

Kuuluisat jouluvalot

Malagan kuuluisat jouluvalot vetää porukkaa paikalle ympäri maata ja myös maailmalta turistien muodossa. Joulukuun aikana joka päivä on valoesityksiä 18:30, 20:00 ja 21:30. Tämä valosysteemi on rakennettu kaupungin keskeiselle ostos ja kävelykadulle (Calle Marqués de Larios). Kokonaisuuteen kuuluu lähes 2 miljoonaa LED lamppua, jotka elävät musiikin mukana. Jokaisessa esityksessä on yhteensä 4 musiikkikappaletta.

Joulukuusi
Maistiaisia jouluvalojen esityksestä

Jos olet Malagassa joulun aikaan, niin tämä jouluvaloshow on ehdottomasti nähtävä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *