Yleinen

Ronda – Andalusian yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä

Kävimme muutama viikko sitten vierailemassa Rondassa, joka on yksi tämän alueen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Kyseessä on vajaan 40 000 asukkaan pieni kaupunki, joka sijaitsee keskellä Serrania de Rondan vuoristoa. Fuengirolasta pääsisi bussillakin Rondaan, mutta päädyimme vuokraamaan auton, jolla pääsimme kurvailemaan pitkin kapeita vuoristoteitä ja ihastelemaan maisemia.

Parkkipaikkoja ei ihan liiaksi asti ollut tarjolla, mutta onneksi joitakin maksullisia parkkialueita sentään löytyy ja nämä ei todellakaan ole pahan hintaisia, joten näitä voi huoletta hyödyntää pidemmäksikin aikaa.

Autolla pääsee kivasti vuoristoteitä kurvailemaan

Kaupunkin rotkon reunalla

Rondan erikoisuuksiin kuuluu, että kyseinen paikka sijaitsee El Tajo -rotkon reunalla, joka on yli 100 metriä syvä. Maisemat on uskomattoman hienot rotkon ylittävältä Puente Nuevo -sillalta. Tänne on erikseen rakennettu näköalatasanteita ja ihmiset käyvät paljon kuvaamassa maisemia tältä paikalta.

Näkymät näköalatasanteelta on huikeat

Rotkon yli kulkeva silta romahti aikanaan vuonna 1735, jonka jälkeen tätä nykyistä siltaa rakennettiin peräti 40 vuotta. Onneksi nykyinen silta on kestänyt ja onnettomuuksilta sen suhteen on vältytty. Rotkon reunalle on rakennettu myös paljon taloja ja ravintoloita, joten paikallisilla on ihan mukavat oltavat.

Vanha kaupunki – pieniä putiikkeja ja hyviä ravintoloita

Kaupnki henkii vanhaa tyyliä, vaikka siellä onkin erikseen uusi ja vanha kaupunki. Alueelta löytyy paljon pieniä putiikkeja, jossa myydää käsitöitä ja muuta paikallista tavaraa turisteille. Lisäksi ravintolatarjonta on todella mielenkiintoinen ja meille kävi todella hyvä tuuri, kun Tripadvisorin avulla onnistuttiin valitsemaan loistava ravintola.

Vanhoja rakennuksia ja pieniä putiikkeja

Voisin suositella tässä yhteydessä Santa Maria -ravintolaa, jossa käytiin syömässä. Tämä paikka sijaitsee melko lähellä Puente Nuevo -siltaa. Tästä kirjoittelen vielä oman blogikirjoituksen, koska tämän ravintolan palvelusta ja asiakaskokemuksesta olisi Suomessakin otettavissa oppia.

Ronda on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, mikäli täällä suunnalla olet matkoilla. Aikaa voisi hyvin varata vaikka pidennetyn viikonlopun verran tai edes kokonaisen päivän.

Ravintola rotkon reunalla
Puente Nuevo -silta
Maisemia
Autolla Rondaan vuoristoteitä pitkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *